fredag 21 juni 2013

Äntligen i Småland med Annika igen

Det var varmt dagen innan midsommarafton, så vi tog oss en tripp ut från lägenheten i naturen. Här ett kort besök vid Mosjön som låg blank och varm i den svenska sommarens prakt. Annika tog några bilder på vita näckrosor som hade fattat tycke och rotat sig i sjöns famn.
Efter Mosjön tog vi en sväng runt Ruskens östra  sida och stannade på den plats som Annika visade mig första gången jag besökte henne i början av oktober förra året. Det var vackert då och ännu vackrare nu.
Vid ett vägskäl vid Gamla Hjälmseryd hittade vi äntligen vita näckrosor inom fotoavstånd. Fördelen med blommor kontra fåglar är ju att växter sitter still vilket aldrig fåglar gör -:).
Vid den vackra och stilla örtagården vid Nydala kloster kunde vi beskåda olika örter som munkarna odlat under medeltiden. En förening ser till att örtagården hålls vid liv fortfarande. Några av örterna vi såg och även smakade var citronmeliss, persilja, gräslök, timjan och kummin.
I detta enkla lilla missionshus mötte Annika Jesus 1982.  Det behövs  vare sig katedraler eller domkyrkor för att möta Herren. Han finns överallt, och enkelheten överträffar all utsirad jordisk prakt. 
Vid en ängslycka stod två rådjur varav ett visade intresse av att bli  förevigad på bild. Det andra lade benen på ryggen och försvann in i skogen.
Innan kvällen svalnat besökte vi bryggan på  Svinasjöns badplats. 

3 kommentarer:

  1. Vilka vackra bilder och vilken härlig dag ni hade. Kram till er båda!

    SvaraRadera
  2. Myrra: Ja, det var en jättevacker dag på alla sätt. För en ex-värmlänning som jag är det småländska landskapet ett nog så gott surrogat. Det är sagolikt vackert här och hit flyttar jag om ett år.
    Varma hälsningar från Annika och Bjarne

    SvaraRadera
  3. Hej! Var finns det här fantastiska missionshuset?
    Bless!
    Sanna

    SvaraRadera